Buikdansen

Buikdansen is een sociale dansvorm die zich al eeuwen lang aanwezig is en tot op de dag van vandaag beoefend wordt in tal van landen. De oorsprong van deze dans wordt vaak vastgelegd in het Oosten en het Midden-Oosten maar niets is minder waar. Buikdansen wordt eveneens al eeuwen uitgevoerd en beoefend in landen van Noord-Afrika. In landen zoals India wordt deze dans enorm veel uitgevoerd op festiviteiten en tal van andere aangelegenheden. Toch vindt men in Europese en andere Westerse landen groeperingen en dansgroepen die het buikdansen naar voor brengen als hun specialiteit. Dit toont weer maar eens dat een dans zich niet hoeft te beperken tot de regio waartoe deze behoort of in ontstaan is.

Het is een enorm mooie dansvorm die, zoals de naam het zelf zegt, vooral de aandacht vestigt op de bewegingen van de buik en de buikstreek. Het is dan ook een dans die eerder door vrouwen wordt uitgevoerd aangezien zij een betere aanleg hebben tot de beweging van de buik en de streek daar rond. Het is dan ook het sensuele van de vrouw dat sterk naar voor wordt gebracht bij het buikdansen. Vele jonge meisjes gebruiken deze dans om een jongen te verleiden maar kunnen dit ook aanleren om zich op een leuke en sensuele manier te ontspannen. Het is tevens een perfecte vorm van beweging die zeker niet te onderschatten valt qua inspanningen die geleverd moeten worden.

Een kenmerkende eigenschap en beweging van een ervaren buikdanseres is het bewegen van de buikstreek zonder de bovenliggende of onderliggende lichaamsstreken te bewegen. Dit leidt tot een lokale beweging die letterlijk een streling voor het oog is. Een buikdanseres hoeft niet noodzakelijk over deze beweging te beschikken maar het is zeker een extraatje dat niemand zal ontgaan bij een opvoering of optreden. Verder gaat het buikdansen altijd gepaard met handbewegingen die vaak golvend of draaiend worden uitgevoerd. Een buikdans kan traag en sensueel zijn, maar kan ook versneld worden uitgevoerd om een iets heftigere dans te creëren.


image
Breackdance
Breakdance is een stijl die zich vooral naar de hiphop ... lees verder
image
Hiphop
In tegenstelling tot wat men denkt is hiphopdansen niet ... lees verder

Nieuwste Artikels

image
Zumba
Zumba is een vorm van dans die gebruikt wordt als fitnessmethode. Het is gebaseerd op de Latin dans en ...
image
Ballet
Een van de meest bekende en natuurlijk ook een van de klassieke dansen is het ballet. Deze gracieuze en ...