Klimaatactivisten COP27-top blokkeren opstijgen privéjets op Schiphol

Aan de vooravond van de lokale VN-weerconferentie COP27 in Egypte, blokkeerden veel lokale weeractivisten zaterdag het vertrek van privéjets op Schiphol. Demonstranten van Greenpeace en Extinction Rebellion zaten rond privévliegtuigen om te voorkomen dat ze zouden opstijgen en anderen trapten op de vliegtuigen.

Dewi Zloch, van Greenpeace Nederland, zei dat actievoerders "minder vluchten, meer treinen en een verbod op onnodige korteafstandsvluchten en privéjets" nodig hadden. De militaire politie zei dat ze een selectie van demonstranten hebben gearresteerd omdat ze zich zonder vergunning op het luchthaventerrein bevonden.

Lees ook: staking piloten Kenya Airways verbiedt 10.000 passagiers van luchthavens, meer dan twee dozijn vluchten geannuleerd

In reactie op een open brief van Greenpeace zei Schiphol's nieuwe CEO Ruud Sondag vrijdag dat de luchthaven "streeft naar emissievrije luchthavens in 2030 en koolstofvrije luchtvaart in 2050".

En we hebben nu de plicht om vooruit te gaan, "legde hij uit, maar gaf toe dat dingen sneller wilden gaan. Meer dan 120 leiders zullen vanaf zondag 6 november deelnemen aan de VN-weerbesprekingen in de badplaats Sharm el-Sheikh. -18-gesprekken zullen gevoelige kwesties aanpakken, de uitstoot van broeikasgassen verder terugdringen en de financiële steun verhogen voor arme landen die strijden tegen klimaatverandering.

Met bijdragen van het bureau


image
Breackdance
Breakdance is een stijl die zich vooral naar de hiphop ... lees verder
image
Hiphop
In tegenstelling tot wat men denkt is hiphopdansen niet ... lees verder

Nieuwste Artikels

image
Zumba
Zumba is een vorm van dans die gebruikt wordt als fitnessmethode. Het is gebaseerd op de Latin dans en ...
image
Ballet
Een van de meest bekende en natuurlijk ook een van de klassieke dansen is het ballet. Deze gracieuze en ...