Jazzdans

Jazzdans is een type dans dat zich vooral baseert op het klassiek ballet, zij het met invloeden van moderne stromingen zoals rock, hiphop en jazz. Het is een van de meest gevraagde en aangeleerde danssoorten die tevens enorm populair is bij jongeren. Vooral in de Verenigde Staten komt deze vorm van dansen sterk naar voren in tal van festiviteiten en evenementen. Een deel van de geschiedenis van jazzdans is dan ook terug te vinden in New York. De exacte oorsprong of het ontstaan van dit type dans is voor velen een groot mysterie. Men schat in dat dit omstreeks de jaren 60-70 op gang is gekomen als een afsplitsing van het klassiek ballet op de modernere muziekstromingen. Jazzdans is dan ook een van de iets bekendere danssoorten in de competitieve scene. Ieder jaar opnieuw zijn er talloze danswedstrijden die het jazzdansen als kernelement bevatten.

De stijl van jazzdans kenmerkt zich door het mengen van de klassiekere danspasjes en bewegingen met grepen uit tal van andere dansstijlen. Zo vindt men veel dansbewegingen terug vanuit het klassieke ballet, waarop jazzdans zich dan ook sterk baseert (men kan Jazzdans ook terugvinden onder de noemer Jazzballet) maar zijn er verder ook verschillende pasjes overgenomen uit de iets modernere dansstijlen. Het is dan ook een stijl die zich al jaren lang ontwikkelt en uitbreidt, men kan zelf altijd proberen danspasjes toe te voegen aan het bestaande assortiment om zo tot nog uniekere dansen te komen. Het is vooral in Nederland een bekende en vaak gevraagde danssoort, die tevens ook in België begint op te komen.

Indien Uw voorkeur bij het dansen uitgaat naar zwoele en snelle bewegingen afgewisseld met trage en emotionele bewegingen, wat U tevens kan vergelijken met ballet, dan kan U best informeren naar jazzdans, aangezien deze geheel aan die beschrijving voldoet! Het is net als iedere andere dans een leuke manier om Uzelf te ontspannen en wat energie kwijt te spelen. Daarbovenop is het als onderdeel van de danscarrière een gegarandeerd succes dat de komende jaren nog meer zal uitgebreid en uitgediept worden.


image
Breackdance
Breakdance is een stijl die zich vooral naar de hiphop ... lees verder
image
Hiphop
In tegenstelling tot wat men denkt is hiphopdansen niet ... lees verder

Nieuwste Artikels

image
Zumba
Zumba is een vorm van dans die gebruikt wordt als fitnessmethode. Het is gebaseerd op de Latin dans en ...
image
Ballet
Een van de meest bekende en natuurlijk ook een van de klassieke dansen is het ballet. Deze gracieuze en ...