Zoals u weet bestaan er verschillende soorten dansen afkomstig uit verschillende culturen. Zo denken we bijvoorbeeld aan HipHop uit Amerika en volksdansen uit onder andere Ierland. Op deze pagina kan u informatieve vinden over alle soorten dansen. Wanneer u op de naam van de dans klikt, komt u meteen op de juiste pagina terecht.

Eigentijdse dansen

De dansen die u het meest bekend zullen voorkomen, zijn de eigentijdse dansen. Deze soort is vandaag de dag zeer populair en toegankelijk voor iedereen.

Latin dansen

Wie houdt van pittige, speelse dansen, vindt zeker een dans op maat binnen de Latin dansen. Deze dansen zijn gemaakt om plezier te hebben.

Stijl dansen

De danssoorten die onder stijldansen vallen, zijn dansen die vaak veel techniek vereisen. Deze dansen worden ook altijd met een partner uitgevoerd.

Ballet

Iedereen heeft waarschijnlijk al van ballet gehoord, maar niet iedereen kent de soorten van deze dans. Deze kan u hieronder terugvinden.

Volksdansen

Bijna elke cultuur heeft zijn eigen dans. Al deze dansen kunnen we onderverdelen in volksdansen. Dit is een danssoort waarvan we kunnen zeggen dat ze overal ter wereld gedanst wordt, iedereen op zijn eigen manier.

Overige dansenstijlen

Naast deze verschillende soorten, zijn er natuurlijk nog verschillende andere stijlen. Deze kan u hieronder terugvinden.