Salsa

Salsa is een dansvorm die uitgevonden werd op de Caraïben, met name dan door de Spaanstalige bevolking van de desbetreffende streek. In het algemeen is het een mengeling van tal van andere Afrikaanse en Europese dansen die samen een compleet nieuwe dansstijl vormen. Stijlen die onder andere de basis vormen van de salsa zijn bijvoorbeeld de rumba, de boogaloo, de son, de guaguanco en tal van andere dansen. De naam is afgeleid van het Spaanse woord salsa dat saus betekent. Hierdoor kan er al enige vorm van mengeling zijn, wat natuurlijk de eigenschap is van deze dans, een mengeling van tal van andere dansen. Toch verbindt men deze vertaling niet al te vaak met de dans maar eerder met de muziek, dit is niet noodzakelijk de muziek waarop men de salsa danst.

De stijl van de salsa is met de jaren uitgebreid doordat men steeds vaker nieuwe stijlen inwerkt in de oorspronkelijke stijl. Zowel voor vrouwen als voor mannen is het snelle voetenwerk en het zwoele bewegen van het lichaam een kernonderdeel geworden van de dansstijl. Verder kan men ook gebruik maken van arm- en schouderbewegingen alsook de handen die steeds een belangrijkere rol beginnen te spelen. Men kan uiteraard ook danspassen of stijlen gebruiken van tal van andere danssoorten die makkelijk zouden kunnen ingewerkt worden in een salsadans. De vrijheid die men heeft is quasi onbeperkt, zolang men de zwoelheid van de salsa behoudt is het oké om een nieuwe danspas of techniek in te werken in Uw dans.
In dansscholen is het dan ook een onzeker feit over welke salsa men nu zal beschikken tijdens de lessen. Wetende dat de salsa een enorm vrije dans is die van plaats tot plaats kan verschillen maakt het allemaal een beetje moeilijk maar eveneens ook gemakkelijker omdat men net over die vrijheid beschikt.De kenmerkende eigenschappen van de salsa zullen hoe dan ook onveranderd blijven, zijnde de voetbewegingen, de lichaamstaal die naar voor wordt geplaatst en natuurlijk de manier waarop de partners elkaar vasthouden. Een doel waar veel salsadansers naar streven is deel te nemen aan de World Salsa Championships in L.A. , Verenigde Staten. Niet enkel om er aan deel te nemen maar gewoon om het spektakel gade te slaan is al genoeg voor bepaalde dansers. Hier zal men de beste koppels van de salsadans uit de wereld aan het werk zien, iets dat natuurlijk onbeschrijflijk mooi is en een onvergetelijke ervaring oplevert.


image
Breackdance
Breakdance is een stijl die zich vooral naar de hiphop ... lees verder
image
Hiphop
In tegenstelling tot wat men denkt is hiphopdansen niet ... lees verder

Nieuwste Artikels

image
Zumba
Zumba is een vorm van dans die gebruikt wordt als fitnessmethode. Het is gebaseerd op de Latin dans en ...
image
Ballet
Een van de meest bekende en natuurlijk ook een van de klassieke dansen is het ballet. Deze gracieuze en ...