Tango

De tango is wellicht een van de bekendste en meest fascinerende dansstijlen op de wereld. Het is een van de ballroom dansen die zich heeft opgewerkt uit en z’n geschiedenis kent in Zuid-Amerika begin 20ste eeuw. Het is hier dat deze passionele dans tot uiting is gekomen. Oorspronkelijk was het een dans die enkel door vrouwen, alleen, werd uitgevoerd, maar sinds de verspreiding naar Argentinië is de ontwikkeling naar een dans voor koppels op gang gekomen. De tango is een dans die vooral de romantiek tussen het koppel naar voor brengt. Door de zwoele blikken en de sensuele, maar snelle dansbewegingen is het een danssoort die veel te maken heeft met body language en romantiek. De Argentijnse variant is de meest romantische in vergelijking met de moderne tango. Deze is dan ook meer geschikt voor intiemere sferen en eerder kleine bedoeningen.

De tango op zich heeft ook verschillende stijlen die elk een typerend aspect bevatten. Zo zijn er in het algemeen twee vaak voorkomende en meest gebruikte stijlen, namelijk die van het dicht bij elkaar zijn, waarbij de dansers hun lichamen dicht bij elkaar brengen rond de streek van de heupen en de borstkas. De andere stijl ligt voor de hand, namelijk de gedistantieerde stijl, waarbij men iets verder van elkaar verwijdert is maar toch genoeg contact heeft om een passionele dans neer te zetten. De tango zoals iedereen hem kent is de ballroom tango, die net zoals op televisie en in films gekenmerkt staat door de snelle en zwoele hoofdbewegingen.
De dans zelf is een eerder makkelijke dansstijl. De man neemt dusdanig de leiding maar geeft de vrouwelijke partner genoeg vrijheid om te rusten en te kunnen bewegen. Het doel van de dansers is niet alleen om een sterk verband te creëren tussen de muziek en hun dans maar om ook het publiek te betrekken bij de hele bedoening. Door de populariteit van deze dans is het vrijwel een absolute zekerheid dat de dansschool waar U wil inschrijven beschikt over een dansopleiding voor de tango. Vraag voor alle zekerheid wel na om welke tango het exact gaat, zodat U weet aan welke opleiding U begint.


image
Breackdance
Breakdance is een stijl die zich vooral naar de hiphop ... lees verder
image
Hiphop
In tegenstelling tot wat men denkt is hiphopdansen niet ... lees verder

Nieuwste Artikels

image
Zumba
Zumba is een vorm van dans die gebruikt wordt als fitnessmethode. Het is gebaseerd op de Latin dans en ...
image
Ballet
Een van de meest bekende en natuurlijk ook een van de klassieke dansen is het ballet. Deze gracieuze en ...