Het Dansateljee in Kontich, te Antwerpen, is een organisatie die al sinds 2000 actief is in België. Ze focust zich met name op de promotie van zowel de danskunst als de podiumkunst op sportief en cultureel gebied. Aanvankelijk was dit een kleine organisatie van een hondertal leden, die ondertussen is uitgegroeid tot een vzw van ruim vijfhonderd leden. Hierdoor is de organisatie de grootste vereniging in de streek die zich richt op dit specifiek thema. Door de uitbreiding van de groep en het groter aantal leerlingen zag men zich genoodzaakt de activiteiten niet langer te laten leiden door een persoon, waardoor de groep lesgevers al enkele jaren is uitgebreid.

Zo kan men bij het Dansatljee terecht voor lessen omvattende jazzdans, funky dance en hiphop. Dit lijkt voor velen een beperkt aanbod, maar men vergist zich echter in de populariteit van deze dansen. Zo zijn er groepen voor elke leeftijdcategorie en zijn er ook aparte lessen voor jongens en meisjes. Dit is vrij typerend aangezien de meeste dansen in gezamenlijke groepen worden gegeven. Toch blijkt deze methode zeer effectief te zijn, gezien de populariteit van de instelling. Het is voor de kinderen uit de streek niet alleen een leuke manier van beweging, maar ook eerder een manier van ontspanning, om weg te kunnen komen van het drukke stadsleven, wat eveneens een doel is van deze organisatie.

De lessen zelf zijn opgebouwd uit een voldoende snel tempo maar waar toch vrijheid is om de leerlingen die het wat moeilijker hebben makkelijk terug mee te krijgen. Zo kan men zich er van verzekeren dat men niet achterop zal geraken in vergelijking met de rest van de groep, wat natuurlijk een leuk gevoel is en een boost zelfzekerheid geeft. Het is door deze manier van aanpakken dat het Dansateljee een enorm succes kent en zelfs nu nog altijd blijft uitbreiden en verbeteren. Men wil niet enkel de kunst van het dansen promoten maar ook overbrengen aan alle geïnteresseerden en enthousiasten.