Danskant is een door de Vlaamse overheid gesubsidieerde website en vereniging die mikt op de integratie van dans bij jongeren als een culturele beleving en natuurlijk een leuke vorm van beweging. Zij staan garant voor een goede ontplooiing van de persoonlijke kwaliteiten van jongeren zodat zij zich, naarmate ze ouder worden, makkelijk kunnen integreren in de moderne maatschappij. Men kan het beschouwen als een hulp om zichzelf wat opener te maken en zo makkelijker van start te kunnen gaan in onze maatschappij. Zij organiseren dan ook tal van evenementen en opleidingen die een hele boel dansen en danssoorten bevatten.

De cursussen die zij organiseren zijn echter niet gratis maar van een enorm professioneel niveau, iets wat U eigenlijk niet kunt weigeren en eerder geneigd zou zijn om voor te betalen. Ze worden ter beschikking gesteld in alle Vlaamse provincies, U zal zeker geen last hebben om een punt dichtbij te vinden waar Danskant gevestigd is en zijn opleidingen aanbiedt. Zij bieden deze uiteraard niet enkel aan personen, maar ook aan grotere organisaties die begeleiding nodig hebben bij hun dans. Zo kunnen ook scholen contact opnemen met Danskant om via de monitoren of opleiders een professionele begeleiding te krijgen bij hun dansen.

Bent U op zoek naar een dansschool voor Uw zoon of dochter die een specifieke dans aanleert. Dan moet U zeker eens langsgaan bij een Danskant trefpunt. Zij bieden een enorm wijd gamma aan danssoorten aan, werkelijk iedere dans die U zich kan inbeelden, van volksdansen tot breakdance, U kan ze daar vinden. Voor meer informatie bieden zij U ook een brochure aan of kan U langsgaan in een van hun trefpunten. De begeleiders en monitoren zijn altijd bereid om beginnelingen of nieuwkomers persoonlijk te begeleiden. Uw kind zal dus met plezier teruggaan naar wat voor hen een leuke manier is om zich persoonlijk te ontwikkelen.