Waar Danskant vooral gericht is op jongeren is Danspunt vooral gericht op volwassenen. Deze organisatie die terug te vinden is in zowel Vlaanderen als Brussel, is er op uit om de amateurdans in de laatstgenoemden te bevorderen en verder te ontwikkelen. Zij doen dit door niet alleen dansers of dansgroepen te begeleiden maar eveneens de dansscholen die hiervoor komen aankloppen bij hen. Zo wordt niet alleen de kwaliteit van de dansers verhoogd maar ook die van de opleidingen die aangeboden worden.

Door middel van organisatie van talrijke evenementen of workshops biedt Danspunt de mogelijkheid om een groot publiek aan te trekken en te informeren. Al geruime tijd worden zij door de Vlaamse overheid erkend als de officiële en enige disciplinaire organisatie voor amateurdans. Zij worden dan ook gesubsidieerd en kunnen professionele voorstellingen en opleidingen aanbieden.

De activiteitenkalender van Danspunt staat nooit stil. Men kan altijd terecht op een van hun evenementen of men kan zichzelf verbeteren tijdens een van hun workshops. Ook hier zal U ten allen tijde professioneel begeleid worden of helpt men U verder door middel van raad en advies die afgestemd is op Uw huidige kennis. Zo zal U nooit voor iemand te staan komen die te veel technische informatie geeft, maar zal U in contact komen met iemand die eerst Uw persoonlijke kennis opvraagt en zich daaraan zal aanpassen om U verder te kunnen helpen. Het is niet oninteressant om een van deze evenementen bij te wonen indien U geïnteresseerd bent. Het is hoe dan ook sowieso een leuke en leerrijke ervaring die zowel voor U als Uw partner een leuke herinnering of stap naar de toekomst zou kunnen zijn. Bij Danspunt staat dan ook een thema centraal. De danskwaliteit bevorderen en mensen informeren en verder helpen.